Docenten

 

 

Gitaardocent Alexander Stakenburg Pianodocent Jozua Dieleman
Biografie Gitaardocent Alexander Stakenburg Biografie Pianodocent Jozua Dieleman
   
 Gepassioneerd, toegewijd en vakbekwaam  

Wij zijn als gediplomeerde hoofdvakdocenten en als musici, afgestudeerd aan de Conservatoria van Amsterdam en Tilburg, heel erg trots op vak!

 

We hebben er heel hard voor gewerkt om onze lesbevoegdheid te krijgen en het doet ons veel plezier om andere mensen te helpen hun muzikale doelen te bereiken.

 

Wie een HBO Conservatorium opleiding doet, houdt zich naast het studeren op het hoofdvakinstrument en alles wat ermee te maken heeft, ook bezig met de pedagogiek van het lesgeven. Men bereidt zich grondig voor op het functioneren in een professionele lespraktijk en het lesgeven aan alle niveaus en leertypes.

 

Kwaliteiten die men gedurende dit proces op hoog niveau ontwikkelt zijn o.a.: Discipline, doorzettingsvermogen, concentratie, muzikaal begrip, muzikale kennis, gerichte kennis en vaardigheden op het instrument, toepasbare pedagogische kennis en inzicht, creativiteit, organiseren en structureren van toepasbare informatie, etc.

 

Als leerling ben je er daarom van verzekerd dat je les krijgt van gepassioneerde fulltime musici, die er elke dag mee bezig zijn om hun kunst te beoefenen en verder te ontwikkelen.

 

Muziek maken, dat is Genieten in het Groot en dat is precies de reden dat wij fulltime met muziek bezig zijn, met lesgeven, optreden, jammen, componeren en arrangeren.

 

Muzieklessen met een informeel karakter hoort bij het nieuwe lesgeven. Muziek maak je als liefhebberij, met passie, voor de lol, als een plezierige tijdsbesteding. Dit beschouwen wij als een goede ontwikkeling.

Voor een docent is het heel belangrijk om te kunnen onderscheiden of een leerling zich goed ontwikkelt op het instrument.

 

Goede docenten kennen de inhoud van 'het oude lesgeven': het formele karakter van de muziekschool van vroeger en kunnen een bedachtzame koppeling maken tussen formele technieken en noodzakelijke kennis, en het leuke leren met moderne inzichten en hulpmiddelen, doordat zij een helder onderscheid hebben dat voortkomt uit het muzikale en pedagogische niveau dat zij ontwikkeld hebben door jarenlange intensieve studie en ervaring.

 

Dit beschouwen wij als 'het nieuwe lesgeven'.

 

Het is enorm plezierig om muziek te maken, vooral wanneer 'het lukt'! Als docenten streven we er voortdurend naar om muziekliefhebbers zó te begeleiden dat latere frustraties en belemmeringen voorkomen en vermeden worden. In onze lespraktijk is dat de missie!

 

Wij putten dagelijks uit de rijke ervaringen die we hebben opgedaan in onze vooropleiding en willen onze kennis graag doorgeven.

 

Dit vinden we heel belangrijk, want om een instrument echt met gemak en dus plezier te bespelen, zijn een goede techniek en de juiste kennis essentieel.

 

Daarom hechten wij veel belang aan het pedagogisch inzicht dat nodig is om goed les te kunnen geven en de juiste sturing te kunnen geven.

 

Een goede docent voorziet op tijd waar men scheef zou kunnen groeien in de muzikale of instrumentale ontwikkeling en springt daar tijdig en goed op in.

 

 

 

 

 

Ga naar boven